laatikkokauppa_logo_pysty_ruskea_slogan

Käyttö- ja sopimusehdot

TOIMITUSEHDOT

Laatikkokauppa yritys -verkkokauppa on Carmi Oy:n (2343819-5) ylläpitämä, yrityksille ja julkisen alan toimijoille tarkoitettu, verkkokauppa.

Laatikkokauppa on Carmi Oy:n aputoiminimi.

Laatikkokauppa yritys -verkkokaupan palveluita voivat käyttää yritykset ja muut yhteisöt, kuten julkisyhteisöt. Yksityishenkilöt eivät voi käyttää Laatikkokauppa yritys -verkkokaupan palveluita.

Näitä sopimusehtoja (jäljempänä ”ehdot”) sovelletaan Laatikkokauppa yritys -verkkokaupan välityksellä ostettavien tuotteiden kauppaan Laatikkokaupan ja sen asiakkaiden välillä.

Kehotamme perehtymään näihin ehtoihin ennen tilauksen tekemistä Laatikkokaupan yritysverkkokaupasta.

Yrityksille suunnattu Laatikkokauppa yritys -verkkokauppa toimii saman Laatikkokauppa.fi-domainin alla kuluttajille suunnatun Laatikkokauppa.fi-verkkokaupan kanssa.

Nämä käyttö- ja sopimusehdot koskevat yrityksille suunnattua Laatikkokauppa yritys -verkkokauppaa osoitteessa https://yrityksille.laatikkokauppa.fi.

Rekisteröitymällä Laatikkokauppa yritys -verkkokauppaan asiakas vakuuttaa tutustuneensa näihin ehtoihin, hyväksyy ne ja sitoutuu noudattamaan niitä. Näitä ehtoja sovelletaan kaikkiin käyttäjän toimiin https://yrityksille.laatikkokauppa.fi-verkkosivuilla.

VERKKOKAUPASSA ASIOINTI JA REKISTERÖITYMINEN

Tehdäkseen tilauksen Laatikkokauppa yritys -verkkokaupasta, asiakkaan tulee olla rekisteröitynyt Laatikkokauppa yritys -verkkokaupan asiakkaaksi. Rekisteröityminen edellyttää voimassa olevaa y-tunnusta, toimivaa sähköpostiosoitetta sekä postiosoitetta Suomessa.

Rekisteröityminen on maksutonta.

Laatikkokauppa yritys -verkkokaupan asiakkaaksi rekisteröidytään osoitteessa https://yrityksille.Laatikkokauppa.fi/oma-tili.

Asiakkaan tulee antaa rekisteröitymisen yhteydessä kaikki pakolliseksi merkityt tiedot. Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja on tarvittaessa velvollinen ilmoittamaan tietojen muuttumisesta Laatikkokaupalle.

Rekisteröitymisen yhteydessä asiakas valitsee itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Asiakas sitoutuu olemaan luovuttamatta tunnuksia kolmannelle osapuolelle ja pitämään tunnukset salaisina.

Rekisteröitynyt asiakas vastaa kaikesta tunnuksillaan tapahtuvasta asioinnista ja tehdyistä tilauksista Laatikkokaupan yritysverkkokaupassa. Mikäli asiakas havaitsee tai epäilee, että hänen tunnuksensa ovat paljastuneet tai joutuneet sivullisen haltuun tai että hänen tunnuksiaan käytetään väärin, asiakkaan tulee ilmoittaa asiasta välittömästi Laatikkokaupalle.

Laatikkokaupalla on oikeus jäädyttää asiakkaan tunnukset ilman ennakkoilmoitusta, jos Laatikkokauppa epäilee asiakkaan tunnuksia käytettävän väärin.

Asiakasta kehotetaan perehtymään huolellisesti asiakkuuden ehtoihin ja tietosuojaselosteeseen ennen asiakkaaksi rekisteröitymistä. Käyttö- ja sopimusehdot löytyvät tältä sivulta ja tietosuojaseloste osoitteesta https://yrityksille.laatikkokauppa.fi/tietosuojaseloste-ja-evastekaytanto/. Rekisteröitynyt asiakas voi tarkastella aikaisempia tilauksiaan oma tili -sivulta.

ASIAKASTIEDOT JA TIETOSUOJA

Laatikkokauppa käsittelee verkkokaupan välityksellä saatuja ja asiakkaan antamia henkilötietoja kulloinkin voimassa olevan tietosuojasääntelyn sallimalla ja velvoittamalla tavalla. Asiakkaiden tiedot tallennetaan Laatikkokaupan ylläpitämään asiakasrekisteriin. Laatikkokaupan tietosuojaseloste, jossa kuvataan henkilötietojen käsittelyä tarkemmin, on nähtävissä osoitteessa https://yrityksille.laatikkokauppa.fi/tietosuojaseloste-ja-evastekaytanto/.

TILAAMINEN

Tuotteet myydään yksittäin tai valmiina tuotesetteinä tuotteesta riippuen. Mittatilaustuotteet voidaan myös tilata verkkokaupan kautta, kunhan tuote on ensin tehty tilaamista varten. Asiakas saa tästä aina erilliset ohjeet.

Viestintä Laatikkokauppa yritys -verkkokaupassa tapahtuu joko sähköpostitse tai puhelimitse tai molemmissa yhtä aikaa.

Asiakkaana hyväksyt, että kaikki sähköisessä muodossa toimitetut sopimukset, tiedotteet sekä muut viestit ovat yhtä sitovia kuin kirjallisessa muodossa toimitettavat viestit.

Kaikkia Laatikkokauppa yritys -verkkokaupassa esiteltäviä tuotteita ei välttämättä ole saatavilla heti. Laatikkokaupan kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä omassa verstaassamme. Varastossa on aina puuvalmiita tuotteita, joista tilausten perusteella tehdään tilausten värisiä.

Mittatilaustuotteiden toimitusaika sovitaan aina erikseen yhteistyössä tilaajan kanssa huomioiden kulloinenkin raaka-aineiden saatavuus ja tilaustilanne.

Tilattaessa asiakasta sitova kauppasopimus syntyy, kun asiakas on lähettänyt tilauksensa verkkokaupan kautta. Tilauksessa asiakas sitoutuu ostamaan tilauksessaan yksilöidyt tuotteet ja palvelut näiden ehtojen mukaisesti. Lähetämme tilausvahvistuksen, kunhan tilaus on ensin käsitelty. Tässä vaiheessa voi vielä tilaustaan muuttaa.

Asiakasta kehotetaan tarkistamaan tilausvahvistus huolellisesti. Tilausvahvistukselle merkitään arvioitu toimitusaika sekä toimituskulut.

Laatikkokauppa lähettää tilaajalle sähköpostitse tilausvahvistuksen asiakkaan antamia yhteystietoja käyttäen.

Laatikkokauppa pidättää oikeuden olla hyväksymättä tilausta, mikäli sen toimittaminen on mahdotonta.

Laatikkokauppa pidättää myös oikeuden peruuttaa tilausvahvistuksensa missä tahansa vaiheessa ennen kuin asiakas on vastaanottanut tilatut tuotteet tai palvelut, jos Laatikkokauppa on peruuttamiseen pätevä ja laillinen syy. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi sopivan raaka-aineen vaikea saatavuus, sairastuminen tai muu este konerikosta sähkönjakelun keskeytykseen.

Jos Laatikkokauppa peruuttaa tilauksen tilausvahvistuksen lähettämisen jälkeen ja asiakas on jo maksanut tilauksen, Laatikkokauppa hyvittää peruutusta vastaavat maksut viivytyksettä.

Laatikkokauppa ei vastaa siitä, ettei asiakkaan tilaus tule perille tietoverkon tai tietoliikenneyhteyden toimimattomuuden vuoksi. Jos tilausvahvistusta ei tule sähköisesti, kannattaa olla puhelimitse yhteydessä meihin.

TUOTTEIDEN HINNAT

Laatikkokauppa yritys -verkkokaupan hinnat ovat euroissa (eur). Hinnat ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa (alv 0%). Tilausvaiheessa hintoihin lisätään arvonlisävero (24%).

Tuotteiden hinnat eivät sisällä toimituskuluja, vaan ne ilmoitetaan erikseen tilausvahvistuksessa.

Tuotteen hinta on Laatikkokauppa Yritys -verkkokaupan sivustolla tuotetietojen yhteydessä tilauksen tekohetkellä näkyvä hinta. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi tai erikseen ilmoitetun ajan.

Verkkokaupan tuotteiden hintoja päivitetään säännöllisin väliajoin. Laatikkokauppa varaa oikeuden teknisistä tai inhimillisistä virheistä aiheutuviin hintojen korjauksiin ja tarkistuksiin. Mikäli verkkokaupassa on annettu virheellinen hintatieto, ja virhe on sillä tavoin selvä, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää kyseessä olevan virhe (esim. hinta on poikkeuksellisen alhainen verrattuna todelliseen hintaan tai yleiseen hintatasoon), Laatikkokauppa ei ole velvoitettu myymään tuotetta virheellisellä hinnalla.

MAKSUTAVAT

Lue täältä tiedot maksutavoista ja -ehdoista.

TOIMITUS

Tutustu toimitusehtoihin ja toimitustapoihin täällä.

TUOTTEIDEN TARKASTAMINEN JA REKLAMAATIOT

Asiakkaan tulee toimituksen vastaanotettuaan viivytyksettä tarkistaa, että toimitetut tuotteet ovat ehjiä ja että toimitus on sisältänyt kaikki tilatut tuotteet. Mikäli asiakas havaitsee, että toimitetussa tuotteessa on virhe tai että tilaus on muutoin virheellinen, asiakkaan tulee viipymättä ilmoittaa siitä Laatikkokauppa yritys -verkkokaupan asiakaspalveluun, senni@laatikkokauppa.fi.

Asiakkaan reklamointi ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuotteessa katsottaisiin olevan virhe, vaan virhe ja virheen seuraamukset määräytyvät Suomen kauppalain (355/1987) nojalla.

OMISTUKSENPIDÄTYS

Laatikkokauppa pidättää omistusoikeuden tuotteisiin, kunnes se on vastaanottanut kaikki tilattuja tuotteita koskevat maksut täysimääräisinä. Lisäksi Laatikkokauppa pidättää oikeuden soveltuvan lainsäädännön mukaisesti keskeyttää tai lopettaa tuotteiden käyttö, estää tuotteiden toimittaminen sekä ottaa tuotteet uudelleen haltuunsa (tai ohjeistaa kolmannen osapuolen ottamaan tuotteet haltuun), mikäli asiakas ei ole suorittanut maksuja.

VAIHTO- JA PALAUTUSOIKEUS

Laatikkokaupan yritys -verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla ei ole yleistä vaihto- tai palautusoikeutta. Pidämme kuitenkin asiakastyytyväisyyttä tärkeänä, joten jos tuote ei syystä tai toisesta ole sopiva, niin olkaa yhteydessä. Vaihdetaan tuote sopivan kokoiseen tai mietitään muita vaihtoehtoja.

Mittatilaustuotteilla ei ole koskaan palautusoikeutta sen jälkeen, kun ne on erillisestä tilauksesta valmistettu.

Mikäli Laatikkokauppa on hyväksynyt tuotteen vaihtamisen tai palauttamisen, asiakkaan on toimitettava, vaihdettava tai palautettava tuote käyttämättömänä, alkuperäisessä kunnossa Laatikkokaupan ilmoittamaan osoitteeseen viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua erillisestä sopimisesta.

TUOTTEIDEN TAKUU

Laatikkokaupan käsityönä valmistetut tuotteet eivät varsinaisesti ole minkään takuun piirissä, sillä niissä ei ole sellaista teknistä ominaisuutta, jolle takuu voitaisiin myöntää. Laatikkokauppa kuitenkin vastaa tuotteistaan ja haluaa pitää asiakastyytyväisyyden korkealla.

Puinen tuote on hyvä ja kestävä, mutta kuitenkin sitä on käsiteltävä ja käytettävä käyttötarkoituksen mukaisesti. Tuotteet ovat pääosin sisäkäyttöön valmistettuja ja tuotevastuu päättyy, mikäli tuotteita on käsitelty tai käytetty väärin tai muutoin kohdeltu käyttötarkoitustaan vastaisella tavalla. Puutuotteelle on ominaista sen pinnan kuluminen käytössä.

YLIVOIMAINEN ESTE

Laatikkokauppa noudattaa ehtojen mukaisia velvollisuuksia siinä määrin kuin sitä kohtuudella voidaan vaatia. Laatikkokauppa ei kuitenkaan vastaa sellaisista mahdollisista tuotteiden virheellisyyksistä, viivästyksistä tai muista sopimusrikkomuksista, jotka johtuvat Laatikkokaupan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista seikoista (ylivoimainen este). Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan esimerkiksi työtaistelutoimenpiteet, henkilökunnan sairastuminen, tuonti- ja vientikiellot sekä mahdolliset häiriöt kuljetuksissa. Viivästymistilanteessa Laatikkokauppa pyrkii kuitenkin palvelemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla ja noudattaa velvollisuuksiaan niin pian kuin se tilanteen mukaan on mahdollista.

MUUTOKSET EHTOIHIN

Laatikkokaupalla on oikeus tehdä muutoksia näihin ehtoihin. Muutetut ehdot tulevat asiakasta sitoviksi, kun Laatikkokauppa on ilmoittanut muuttuneista ehdoista ja asiakas on tämän jälkeen ensimmäisen kerran käyttänyt Laatikkokauppa yritys -verkkokauppaa.

EHTOJEN VOIMAANTULO

Nämä ehdot tulevat voimaan 11.10.2021 ja ovat voimassa toistaiseksi. Näitä ehtoja sovelletaan voimaantulon jälkeen tehtyihin tilauksiin.

SOVELLETTAVA LAINSÄÄDÄNTÖ JA RIITOJEN RATKAISU

Laatikkokaupan yritys -verkkokauppaan ja näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta sen lainvalintasäännöksiä. Näihin ehtoihin sovelletaan kauppalakia (355/1987) siltä osin, kun näissä ehdoissa ei ole sovittu muunlaisia ehtoja. Osapuolet pyrkivät ratkaisemaan erimielisyydet ensisijaisesti neuvotteluteitse. Mikäli sovintoratkaisuun ei päästä, erimielisyydet ratkaistaan Satakunnan käräjäoikeudessa Suomessa.